Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της Κωσταντινούπολης και της Άγκυρας όταν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση όλων των μέσων που είχαν στη διάθεσή τους για να διαλύσουν τους τούρκους διαδηλωτές, νέους στην πλειοψηφία τους, που διαμαρτύρονταν για τους περιορισμούς που η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται να επιβάλλει στο Ιντερνετ, αλλά και γενικότερα ζητώντας να σταματήσει η λογοκρισία σε μια ανεξάρτητη χώρα.

Στην Κωνσταντινούπολη τα επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Τακσίμ και στην οδό Ιστικλάλ όπου είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές.

Η αστυνομία επενέβη για να τους διαλύσει ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν στήνοντας οδοφράγματα και εκτοξεύοντας βεγγαλικά εναντίον των δυνάμεών της.

Στην Άγκυρα οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν με αφορμή και την έρευνα για διαφθορά που συγκλονίζει την πολιτική ζωή στην Τουρκία.

Ο νόμος που επιχειρεί να περάσει ο Ερντογάν στην Τουρκία προβλέπει τη δυνατότητα για την κυβέρνηση να κρατά τα αρχεία όλων των δραστηριοτήτων των χρηστών για δυο χρόνια!

Επίσης η αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας θα μπορεί χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σελίδες ή να αφαιρεί περιεχόμενο που θεωρεί ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωή.

Ανάλογη διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε και στη Σμύρνη. Δείτε εικόνες στο βίντεο