Πρώτη ανάρτηση:18/01/2014 01:00

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο στέκεται έμπρακτα στο πλευρό εκείνων που μένουν στους δρόμους ένας 53χρονος γιατρός: ντύνεται άστεγος και βοηθά όσους έχουν ανάγκη!

Ο Gim Withers εφαρμόζει από το 1992 αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ιατρική του δρόμου». Έχοντας στο πλευρό του έναν φίλο του που είναι άστεγος, �� γιατρός κουβαλάει ένα σακίδιο με τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία και φάρμακα, παρέχοντας βοήθεια σε ανθρώπους που μένουν στο δρόμο.

Μάλιστα, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αστέγων, αρχικά ντυνόταν όπως εκείνοι, ενώ σήμερα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ιατρικής βοήθειας για άστεγους σε όλη την Αμερική, στο οποίο συμμετέχουν γιατροί, νοσηλευτές, εθελοντές και φοιτητές ιατρικής, που προσφέρουν δωρεάν βοήθεια τέσσερα βράδια την εβδομάδα.

Η ομάδα του δρ. Withers βοηθά περίπου 1.200 άστεγους τον χρόνο και, μέχρι σήμερα, έχει σώσει 26.000 ζωές! Μάλιστα, το μοναδικό του έργο καταγράφηκε σε ντοκιμαντέρ, αλλά και ενέπνευσε συναδέλφους του που έχουν σχεδιάσει ανάλογα δίκτυα σ�� 90 χώρες του κόσμου!

Δείτε στο βίντεο την ομάδα του γιατρού επί το έργον!