Συνολικά είκοσι εισαγγελείς μετατέθηκαν στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που διεξήγαγαν τις έρευνες σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς.

Επίσης ήρθησαν οι εντολές προσαγωγής που είχε δώσει ο εισαγγελέας για 41 πρόσωπα στο δεύτερο κύμα προσαγωγών την 25η Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν λόγω άρνησης της αστυνομίας να υλοποιήσει τις εντολές του εισαγγελέα.

Όσων αφορά στις μεταθέσεις των εισαγγελέων, αυτό έγινε έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών Εισαγγελέων, όπου εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος σύμφωνα με το νόμο προεδρεύει, με τους διορισμούς που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες την πλειοψηφία έχουν οι θεωρούμενοι «φιλοκυβερνητικοί» δικαστικοί.

Ο εισαγγελέας Μουαμάρ Ακάς που είχε δώσει τις εντολές για το δεύτερο κύμα προσαγωγών είναι μεταξύ των 20 εισαγγελέων που μετατέθηκαν.

Ήδη εδώ και μέρες είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στην υπόθεση διαφθοράς, ενώ τώρα μετατίθεται στην εισαγγελία Ραιδεστού (Τεκίρνταγ).

Στο δεύτερο κύμα ο Ακάς είχε δώσει εντολή να προσαχθούν 41 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Γιασίν Αλ Καντί και οι συνεργάτες του και διάφοροι τούρκοι επιχειρηματίες.

Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη το απόγευμα της Πέμπτης ήταν το γεγονός ότι ήρθησαν οι αποφάσεις προσαγωγής για τα 41 πρόσωπα.

Με την απόφαση του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων μετατέθηκαν επίσης ο αρχιεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης και οι τέσσερις βοηθοί του.