Σάλο προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Le Canard enchaîné σύμφωνα με το οποίο, την παραμονή των Χριστουγέννων η 41χρονη Ζιλί Γκαγέ διορίσθηκε στην επιτροπή της Βίλας των Μεδίκων (Villa Medicis), που φιλοξενεί τη Γαλλική Ακαδημία στη Ρώμη.

Στον ιστότοπο του πολιτιστικού θεσμού αναφερόταν νωρίς σήμερα το πρωί πως η ηθοποιός είναι μέλος αυτής της επιτροπής,, μαζί με άλλες 3 προσωπικότητες. Η εν λόγω επιτροπή θα κρίνει το δικαίωμα των καλλιτεχνών να διαμένουν στην villa Medicis.


Ωστόσο σήμερα το πρωί το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως η ηθοποιός τελικά δεν διορίσθηκε.

«Το όνομά της προτάθηκε από τον Ερίκ ντε Σασέ, το διευθυντή της Γαλλικής Ακαδημίας στη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη, αλλά η υπουργός απ��φάσισε να μην την διορίσει. Το διάταγμα δεν είχε υπογραφεί», ανακοινώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γραφείο της υπουργού Ορελί Φιλιπετί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Μπερνάρ Καζνέβ, προέβη σε γκάφα, όταν ερωτηθείς απο το τηλεοπτικό κανάλι i-Tele σχετικά με τις πληροφορίες για το διορισμό της Γκαγέ στην επιτροπή της Villa Medicis στη Ρώμη, απάντησε: «Δεν έβαλε να διορίσουν τίποτε απολύτως. Η σύντροφός του έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα», δήλωσε επαναλαμβάνοντας τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος που τον ερώτησε.

Στη συνέχεια ωστόσο διόρθωσε: «Κατ' αρχάς, δεν είναι η σύντροφός του. Εγώ δεν έχω τίποτε να επιβεβαιώσω στο θέμα αυτό, δεν έχω τίποτε να πω. Και αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα, την αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και οποιοσδήποτε Γάλλος, είτε ασκεί πολιτικό αξίωμα είτε όχι, έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του», δήλωσε επίσης ο Καζνέβ.