Πρωτοφανή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέτρα ασφαλείας τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ στη Ρωσία, έναν μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Η είσοδος αυτοκινήτων στο Σότσι ελέγχεται αυστηρά, καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην πόλη των 350.000 κατοίκων για τα οχήματα που δεν έχουν ειδική άδεια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και τα όρη του Καυκάσου ενισχύθηκαν από σήμερα , ακριβώς έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και θα παραμείνουν μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη τους.

Περίπου 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού ξηράς θα επιφορτισθούν με την ασφάλεια των Αγώνων, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που οργανώνεται από τη Ρωσία μετά τη
διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και στο οποίο έχει επενδύσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποσκοπώντας να καταστήσει τους Αγώνες του Σότσι βιτρίνα της Ρωσίας.