Παράθυρο αισιοδοξίας σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν , το 2007 στην Πορτογαλία, ενώ έκανε διακοπές με τους Βρετανούς γονείς της, άνοιξε η Scotland Yard, η οποία εντόπισε τρεις βασικούς υπόπτους, μέλη συμμορίας, οι οποίοι είχαν διαπράξει μια απόπειρα απαγωγής παιδιού πολύ κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε το κοριτσάκι.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση δεδομένων που έγινε στα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη της σπείρας στο κινητό τους, προέκυψε ότι οι τρεις άντρες έκαναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων μεταξύ τους λίγο πριν δηλωθεί η εξαφάνιση της Μαντλίν στο Αλγκάρβε!

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ύποπτοι, , ανάμεσα στους οποίους ο ένας είναι Πορτογάλος, στο θέρετρο Praia da Luz πλησίασαν ένα παιδί αλλά οι γονείς του τους αντιλήφθηκαν και εκείνοι το έβαλαν στα πόδια.

Όμως, η αστυνομία της Πορτογαλίας δεν συσχέτισε το συγκεκριμένο περιστατικό με την απαγωγή της Μαντλίν και οι Βρετανοί ντετέκτιβ κάνουν λόγο για «ντροπιαστική παράλειψη».

Πλέον, μετά την έρευνα στα δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων από τη Scotland Yard, διεξάγεται έρευνα στα σπίτια των υπόπτων και στην πρόσβασή τους στο Ίντερνετ, αλλά σύμφωνα με τη Daily Mail οι ελπίδες της βρετανικής αστυνομίας να γίνουν συλλήψεις εγκαίρως έχουν ματαιωθεί, λόγω της απροθυμίας των αρχών της Πορτογαλίας να συνεργασθούν σε μία κοινή έρευνα.