Παχύ στρώμα χιονιού έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δρόμοι έχουν παγώσει προκαλώντας ατυχήματα εξαιτίας της ολισθηρότητας.

Τραγικό τέλος είχε ένας οδηγός στο Ουισκόνσιν όταν το αυτοκίνητό του βυθίστηκε στον Μισισίπι. Ένα κομμάτι του πάγου υποχώρησε και έπεσε μέσα στην παγωμένο ποταμό.

Στην Μινεάπολις η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το 0. Οι πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες μετά από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών. Το νερό που χρησιμοποίησαν για να σβήσουν τις φλόγες πάγωσε.

Συνολικά, 3.000 πτήσεις ματαιώθηκαν και σε άλλες 7000 σημειώθηκαν καθυστερήσεις με χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί στις αίθουσες αναμονής.

Οι πολικές θερμοκρασίες έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να λάβουν τα μέτρα τους.. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει.

Σε συναγερμό τέθηκαν η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ. Οι κυβερνήτες ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για το νέο δήμαρχο της πόλης, τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος δήλωσε πως είναι έτοιμος. Σε αρκετές περιοχές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία παρέμειναν κλειστά. Στην Νέα Αγγλία, της Βοστώνη το χιόνι αναμένεται να ξεπεράσει τα 36 εκατοστά.