«Συνωμοσία» και «παγίδα που έχει στόχο να επισκιάσει το κύρος της Τουρκίας τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της» κατήγγειλε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά το πέρας του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε εκτάκτως στη δίνη του σκανδάλου.

Το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο έχει στοιχίσει περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Τουρκίας, δήλωσε επίσης ο Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος διατελεί επίσης εκπρόσωπος της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης.

«Κάνουμε λόγο για ζημίες ύψους άνω των 100 δισ. δολαρίων» υπογράμμισε μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην πτώση της τουρκικής λί��ας και των τουρκικών αγορών που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση.

Η τουρκική λίρα και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ανέκαμψαν τη Δευτέρα.

Δείχνοντας αισιοδοξία, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ εξέφρασε την ελπίδα για μια «ταχεία» ανάκαμψη των αγορών, και ο νέος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί στοιχημάτισε σε μια επιστροφή στην ομαλότητα «ως το τέλος της εβδομάδας».

Ωστόσο οι εργοδότες της Τουρκίας παραμένουν από την πλευρά τους πολύ πιο ανήσυχοι.