Μαθήματα στο Κέμπριτζ με αντικείμενο τη διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων ξεκινά τον Ιανουάριο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τα ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Το μάθημα θα βοηθήσει τον Δούκα του Κέμπριτζ να κατανοήσει τα σύγχρονα προβλήματα των αγροτικών επιχειρήσεων και τω�� αγροτικών κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν δέκα εβδομάδες, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου και ο 31χρονος πρίγκιπας θα παρακολουθεί σεμινάρια για 18-20 ώρες την εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να παραδίδει εργασίες κάνοντας παράλληλα και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Η εκπαίδευση αυτή θα προετοιμάσει τον Ουίλιαμ για τη διαχείριση του Δουκάτου της Κορνουάλης, μια έκταση 530.000 στρεμμάτων από την οποία εξασφαλίζει τα εισοδήματά του ο διάδοχος του θρόνου.

Επί του παρόντος τα έσοδα από το Δουκάτο της Κορνουάλης τα απολαμβάνει ο πρίγκιπας Κάρολος, όμως η διαχείριση της έκτασης θα περάσει στον γιο του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Ο Ουίλιαμ σπούδασε ιστορία τέχνης και γεωγραφία στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε με τη νυν σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.