​Αρνείται τις κατηγορίες περί διαφθοράς ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας εκ νέου λόγο για σχέδιο εναντίον της κυβέρνησής του.

Την ώρα που οι εισαγγελείς μπαίνουν ακόμη πιο βαθιά στην έρευνα που εμπλέκει περίπου 30 πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, ο τούρκικος τύπος δημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την προχθεσινή του πτήση από το Πακιστάν προς την Τουρκία.

«Πώς είναι δυνατόν; Είναι μια επιχείρηση εναντίον της λαϊκής βούλησης. Αφού γίνεται λόγος για διαφθορά, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα προκύπτει μήπως κάποια ζημιά σε βάρος του δημοσίου;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός .

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελική έρευνα περιλαμβάνει και την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο γιος του πρωθυπουργού,ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως στη διοίκηση του ιδρύματος εκτός από τον γιο του υπάρχει και η κόρη του και τόνισε: «μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε μένα».

Απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς και φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων συγγενικά πρόσωπα υπουργών, αλλά και υπουργοί.

«Ο Ζαράφ κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω ότι σ��μβάλει στην οικονομία της χώρας και ότι μετέχει σε δραστηριότητες φιλανθρωπίας», σχολίασε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δυο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη που περιλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα, σημείωσε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτήν; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία…»