Προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και στην ηλεκτροδότηση, καθώς και ζημιές, προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση που έπληξε την Κυριακή την επαρχία του Οντάριο στην ακτή του Ατλαντικού στον Καναδά.

Περίπου 350.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οντάριο, όπου παγωμένη βροχή έπεσε κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου από το Σάββατο έως την Κυριακή το απόγευμα.

Και στη γειτονική επαρχία του Κεμπέκ 50.000 σπίτια δεν είχαν ρεύμα λόγω της καταστροφής των ηλεκτροφόρων καλωδίων από τη μαζική πτώση δέντρων.

Στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι την Κυριακή περίπου 250.000 πελάτες έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια λόγω της παγωμένης βροχής .

«Ισχυροί άνεμοι αναμένονται τις επόμενες ώρες και θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερες περικοπές ρεύματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τοπικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας του Οντάριο Κάθλιν Ουάιν είπε ότι η επαρχιακή κυβέρνηση προσφέρει πλήρη υποστήριξη και βοήθεια και ζήτησε από τους δήμους να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φόρντ μίλησε για τη χειρότερη καταιγίδα στην ιστορία του Τορόντο. «Αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, τότε θα ανοίξουν πολλά καταφύγια έκτακτης ανάγκης», σημείωσε αναφερόμενος σε άτομα που στερούνται θέρμανσης. Η εταιρεία ηλεκτρισμού στο Τορόντο έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν έως και 72 ώρες για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μεταφορές επίσης έχουν διαταραχτεί σοβαρά και πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το Τορόντο ενώ ακόμη περισσότερες έχουν καθυστερήσει. Στο αεροδρόμιο Trudeau του Μόντρεαλ η κατάσταση ήταν λιγότερο ανησυχητική.

Στους δρόμους , η κατάσταση ήταν επίσης απογοητευτική. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετά τροχαία σημειώθηκαν στους παγωμένους δρόμους με τουλάχιστον έξι νεκρούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.