Τα πάνω κάτω έχει φέρει η απόφαση της Κυβέρνησης στην Αυστραλία, η οποία προσπαθεί να απελάσει την οικογένεια ενός αυτιστικού παιδιού.

Ακτιβιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά των Αρχών, καθώς οι γονείς του παιδιού είναι μετανάστες από το Μπανγκλαντές και το Δημόσιο εμφανίζεται απρόθυμο να καλύψει το υψηλό κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απαιτείται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στη σκιά των πρόσφατων στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ανέργων και των ανθρώπων που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, βάζοντας «ψαλίδι» στις κοινωνικές παροχές.

«Ο γιος μας δεν χρειάζεται καμία θεραπεία, παρά μόνο να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, το οποίο είμαστε πολύ ευτυχείς να το πληρώνουμε οι ίδιοι. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει με τον γιο μας αν επιστρέψουμε στο Μπανγκλαντές, όπου δεν υπάρχει καμία ειδική φροντίδα για τα παιδιά με αυτισμό» επισημαίνουν.

Στο Διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 25.000 υπογραφές προκειμένου να μην απελαθεί η οικογένεια.

Ο αυτισμός αποτελεί μια σοβαρή νευρο-ψυχιατρική διαταραχή, που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή και εμφανίζεται συνήθως από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.