πρώτη ανάρτηση: 14-12-2013, 23:48

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων Σύρων προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς.
αρχείο λήψης (3).jpg
Το χιόνι και η θερμοκρασία έχει πέσει για τα καλά στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ στην Αίγυπτο είδαν… άσπρη μέρα μετά από 112 χρόνια!

αρχείο λήψης (5).jpg

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καμήλες να ξεκουράζονται σε χιονισμένες εκτάσεις ενώ οι κεντρικές λεωφόροι είναι αδιάβατες, καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές είναι ασυνήθιστες σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.

3.JPG

Σχεδόν μισό μέτρο χιόνι κάλυψε την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από το 1950, καθώς και τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 60.000 κατοικίες. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας προκαλεί ανησυχία και ήδη ο ΟΗΕ εξετάζει την αποστολή έκτακτης βοήθειας, κυρίως σε καύσιμα, για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, στη Συρία, η κατάσταση είναι απλώς εφιαλτική, καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ 100.000 παιδιά ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς και οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Παρόλο που οι κάτοικοι του Λιβάνου και ορισμένων περιοχών της Συρίας είναι συνηθισμένοι στις χιονοπτώσεις, αρκετοί κάτοικοι των χωρών αυτών βλέπουν χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους.

4.jpg