«Άδικος», «αδύναμος» και «δογματικός» φαίνεται στους Γάλλους ψηφοφόρους ο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Polling Vox, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα 20 Minutes, το 53% θεωρεί ότι από την εκλογή του τον Μάιο 2012, ο Φρανσουά Ολαντ έχει φανεί «άδικος». Το 40% θεωρεί το αντίθετο.

Το 76% τον θεωρεί «αδύναμο» έναντι του 20% που τον θεωρεί «δυνατό». «Αδύναμο» τον θεωρεί το 90% των δεξιών ψηφοφόρων και το 59% των αριστερών. Επίσης, για το 54% ο Φρανσουά Ολάντ είναι «δογματικός», ενώ για το 35% «συνενωτικός».

Οι επιδόσεις του στην προεδρία επικρίνονται με μεγάλη αυστηρότητα, καθώς στην ερώτηση τι τους άρεσε περισσότερο από τις ενέργειές του, οι ερωτηθέντες, αλλά μόνο το 13%, απαντούν κατά προτεραιότητα «η εξωτερική πολιτική» και στη συνέχεια, το 9%, «η θέσπιση του γάμου των ομοφύλων», την ώρα που το 47% δεν αξιολογεί «τίποτε» από το έργο του εδώ και ενάμισι χρόνο.

Στην αντίστροφη ερώτηση για το τι τους άρεσε λιγότερο, το 30% αναφέρεται στις φορολογικές επιβαρύνσεις, το 25% απαντά «ο τρόπος του ως προέδρου», το 6% δεν
προσάπτει τίποτε στον Γάλλο πρόεδρο.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία, το 69% όσων τον ψήφισαν τον Μάιο 2012 δηλώνουν ότι θα τον ξαναψήφιζαν, εάν η αναμέτρηση γινόταν και πάλι με τον Νικολά Σαρκοζί . Το 29% αντίθετα δεν θα ξαναψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ.