Συνεχίζεται η ένταση στην Ουκρανία μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων. Σήμερα τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

Στις συγκεντρώσεις αναγνώσθηκε μήνυμα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο το οποίο διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών ζητεί και αυτή την άμεση αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Στόχος μας είναι η άμεση αποχώρηση του ουκρανού προέδρου», τόνισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο.

Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, ιδίως μετά τις φημολογίες ότι ο Γιανουκόβιτς, υπέγραψε την τελωνειακή ένωση με την Ρωσία, σε αντάλλαγμα για τις χ��μηλότερες τιμές φυσικού αερίου, που εξασφάλισε από την Gazprom.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι - όπως μεταδίδει το Reuters - οι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν το άγαλμα του Λένιν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοινώνει τη διεξαγωγή έρευνας για απόπειρα «κατάληψης της εξουσίας» από «ορισμένους πολιτικούς»!