Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χειρότερη χιονοθύελλα των δέκα τελευταίων ετών που πλήττει από την Παρασκευή τις ΗΠΑ.

Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειω��εί στις μετακινήσεις αλλά και διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Όπως έχει γίνει γνωστό περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Παρασκευή, καθώς η χιονοθύελλα πλήττει τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται από την Κοιλάδα του Οχάιο έως το κεντρικό Τέξας. Επίσης η υπηρεσία προειδοποιεί ότι ο παγετός θα καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους.

Εν τω μεταξύ πάνω από 230.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Ντάλας-Φορτ Γουόρθ ανακοίνωσε η εταιρεία Oncor, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας. Διάσπαρτες διακοπές της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν και σε άλλα σημεία της πολιτείας.

Τα μαθήματα στα σχολεία σε διάφορες πόλεις στο Τέξας, στο Αρκάνσας και στην Οκλαχόμα ματαιώθηκαν, ενώ ο ετήσιος μαραθώνιος στο Ντάλας, ο οποίος είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο, επίσης ακυρώθηκε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.