Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε εργοστάσιο ενδυμάτων κινεζικής ιδιοκτησίας σε μια βιομηχανική ζώνη στην ιταλική πόλη Πράτο, σκοτώνοντας εργάτες που παγιδεύτηκαν σε ένα αυτοσχέδιο υπνωτήριο στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως 11 εργάτες κοιμόντουσαν σε έναν χώρο με μικρά διαμερίσματα που χωρίζονταν από χαρτόνι πάνω από μια αποθήκη.

"Αυτό είναι ντροπή για όλους μας, επειδή πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτή την πραγματικότητα γι΄αυτό που είναι: η μεγαλύτερη συγκέντρωση παράνομης απασχόλησης στη βόρεια και κεντρική Ιταλία", δήλωσε �� Ενρίκο Ρόσι, πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης.

Η τραγωδία προκάλεσε αμέσως ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο και σε ένα δίκτυο παρόμοιων εργαστηρίων που λειτουργούν στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό υφαντουργικών βιομηχανικών επιχειρήσεων που ανήκουν σε Κινέζους, πολλές από τις οποίες λειτουργούν στα όρια της νομιμότητας.