Όποιος βοηθήσει τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές στη Βόρεια Καρολίνα να συλλάβει τους δολοφόνους των κόκκινων λύκων που πλέον ανήκουν στα σπάνια είδη θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 26.000 δολάρια.

Σημειώνεται ότι λιγότερα από 100 ζώα είναι εν ζωή, ενώ έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι μέσα σε έναν μήνα. Το είδος τους προστατεύεται από τον αμερικανικό νόμο περί απειλούμενων ειδών και η θανάτωση του ζώου συνιστά εγκληματική ενέργεια, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, καθώς και πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων.

Μέσα στο 2013 έχουν βρεθεί 14 λύκοι νεκροί: τρεις χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, ενώ από τους υπόλοιπους 11 οι εννέα έφεραν σημάδια από σφαίρες. Να σημειωθεί πως στη μία περίπτωση το ειδικό κολάρο εντοπισμού -το οποίο φορούσαν όλοι- είχε κοπεί και αφαιρεθεί από το άτυχο ζώο.

Η δυνατότητα αναπαραγωγής και επιβίωσης αυτού του είδους είναι μικρή, καθώς υπάρχουν μόλις 13 ζευγάρια.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αλιείας και άγριας ζωής έκανε λόγο για «ασύλληπτη τραγωδία, καθώς όταν χάνουμε ένα ζώο, αυτό προφανώς έχει επιπτώσεις σε έναν τόσο μικρό πληθυσμό».