Στις γαλοπούλες με το όνομα Ποπκορν και Κάραμελ έδωσε συμβολικά χάρη ο Αμερικανός Πρόεδρος, χθες, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών.

Η τελετή απονομής χάριτος διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Συνοδευόμενος από τις κόρες του, Σάσα και Μαλία, ο Μπαράκ Ομπάμα γλί��ωσε από τον φούρνο τις δύο γαλοπούλες μπροστά στους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφους.

«Χαιρετώ τους δυο επίτιμους καλεσμένους μας για την γενναιότητά τους...Το γραφείο της Προεδρίας είναι, η ισχυρότερη θέση στον κόσμο και έχει φοβερές και επίσημες ευθύνες. Αυτή δεν είναι μια από αυτές. Αλλά η χάρη του Λευκού Οίκου στην γαλοπούλα είναι μια μεγάλη παράδοση και ξέρω ότι οι κόρες μου τη λατρεύουν. Γενικά μιλώντας, η Ημέρα των Ευχαριστιών, είναι μια κακή μέρα για να είσαι γαλοπούλα», είπε γελώντας ο Ομπάμα.

Το ενδιαφέρον είναι πως για την ψηφοφορία κατασκευάστηκε σελίδα στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου η οποία παρουσιάζει το βιογραφικό των γαλοπούλων μεταξύ των οποίων και τα αγαπημένα τους τραγούδια!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έθιμο αυτό ξεκίνησε επί προεδρίας του Τζ. Φ. Κένεντι και από τότε οι Αμερικανοί πρόεδροι απονέμουν χάρη σε μία ή δύο γαλοπούλες κάθε χρόνο την παραμονή των Ευχαριστιών.