Η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη γερουσία της Ιταλίας θα στιγματίσει την ιστορία της Ιταλίας, δήλωσε η ��όρη του ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μαρίνα.

«Η χώρα αυτή και η δημοκρατία μας πρέπει να ντρέπονται για όσα αναγκάζεται να υπομείνει ο πατέρας μου. Αυτή η πολιτική ηγεσία θα μετανιώσει διότι παραδόθηκε και πάλι σε μια δικαστική εξουσία που προσπαθεί να καταστρέψει οποιονδήποτε επιχειρεί να περιορίσει τις υπερεξουσίες της», υποστήριξε η Μαρίνα Μπερλουσκόνι.

«Η Ιταλία δεν αξίζει να παρακολουθεί παθητικά την απομάκρυνση από έναν από τους χώρους που αποτελούν σύμβολα της δημοκρατίας ενός άνδρα που επέλεξαν με την ψήφο τους εκατομμύρια Ιταλοί. Όλα βασίστηκαν σε μια παράλογη καταδίκη, με την καταπάτηση βασικών νομικών κανόνων και συνταγματικών αρχών. Το σημερινό γεγονός θα στιγματίσει, αναμφίβολα, την ιστορία της Ιταλίας», πρόσθεσε.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο πως η κόρη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πολιτικού έκανε αμέσως δηλώσεις σχετικά με την αποπομπή του. Καλλιεργείται, πιθανότατα, το έδαφος για μια «επικείμενη οικογενειακή διαδοχή» στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς, κατά τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών.