Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο Χανς Βέρνερ Σιν κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργανώνει στο Βερολίνο η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
Ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo αποκάλυψε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοίμαζε την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ: «Ξέρουμε ότι το φθινόπωρο του 2011, ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ»!
Η είδηση, φυσικά, προκάλεσε «σεισμό» στην Ιταλία όπου τα ΜΜΕ «θυμήθηκαν» πως την ίδια χρονική περίοδο ο πρώην Καβα��ιέρε υποχρεώθηκε σε παραίτηση, με τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι να τον αντικαθιστά.
Αναφερόμενος πάντα, στην ολοκλήρωση του πρωθυπουργικής του θητείας, ο πρώην Καβαλιέρε δήλωσε, πρόσφατα, ότι «πλήρωσε το ότι εναντιώθηκε στην πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί».
Σε σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, ο τραπεζίτης Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε βιβλίο του τονίζει: «Η απειλή εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν δείχνει να είναι μια ωφέλιμη διαπραγματευτική στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση του Μπερλουσκόνι έφτασε μετά την αναφορά του- σε ιδιωτικές συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών- στη δυνατότητα να εξέλθει η χώρα του ευρώ».