Π��ώτη ανάρτηση: 19/11/2013 01:​00

Το τελευταίο «αντίο» θα πει σήμερα, στις 11:00, η Κύπρος στον Γλαύκο Κληρίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, σε ηλικία 95 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρών στην κηδεία θα είναι και ο Αντώνης Σαμαράς.

kliridis.jpg

Η κηδεία του ιστορικού πολιτικού θα γίνει στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας, δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία, από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Η σορός θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

kliridis2.jpg

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και θα υπογράψει το βιβλίο συλληπητηρίων. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

kliridis3.jpg

Πριν από την κηδεία, η κυπριακή Βουλή θα συνέλθει για να αποτίνει φόρο τιμής, όπως έκαναν και χιλιάδες Κύπριοι που έσπευσαν στον ιερό ναό, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, σκεπασμένη με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη έχει απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την Επιτροπή των Αγνοουμένων.

kliridis4.jpg