Ο πρωταγωνιστής του εν λόγω βίντεο ντοκουμέντου είναι ο άντρας που κυνηγά όλη η γαλλική αστυνομία. Πρόκειται για τη στιγμή που εισβάλει οπλισμένος με επαναληπτική καραμπίνα στην έδρα του τηλεοπτικού δικτύου BFM στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, απειλώντας έναν από τους αρχισυντάκτες.


Το βίντεο δόθηκε απόψε στην δημοσιότητα καθώς ο ίδιος άνθρωπος έσπειρε σήμερα τον τρόμο σε τρία διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το πρωί μπήκε στο λόμπι της αριστερής εφημερίδας Liberation οπλισμένος επίσης με επαναληπτική καραμπίνα, και τραυμάτισε σοβαρά έναν φωτογράφο.

90 λεπτά αργότερα άνοιξε πυρ 10 χλμ πιο μακριά, έξω από τα κεντρικά της τράπεζας "Σοσιετέ Ζενεράλ" στο προάστιο Λ�� Ντεφάνς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Μετά σταμάτησε αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή και υποχρέωσε τον οδηγό να τον μεταφέρει στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου βρίσκεται και το προεδρικό μέγαρο.

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική αστυνομία που τελικά απόψε συνέδεσε τα περιστατικά.

Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μπροστά από όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς μάλλον αυτά έχει βάλει στο στόχαστρό του ο δράστης. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.