​Μαστίζει το κύκλωμα πορνείας στην Ιταλία, με τις έφηβες που θέλουν να βγάλουν πολλά χρήματα και γρήγορα, εκδίδοντας το σώμα τους σε ενήλικες.

Οι πελάτες τις αποκαλούν «λολίτες» και δίνουν 5.000 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο εφηβικού πάθους. Δύο έφηβες 14 και 15 ετών στην Ιταλία συνελήφθησαν για πορνεία, όπως και οι προαγωγοί τους.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, τα κορίτσια το πρωί πήγαιναν σχολείο και το απόγευμα εκπορνεύονταν, ενώ τ�� κέρδη τους τα χρησιμοποιούσαν για αγορές επώνυμων ρούχων και ναρκωτικών ουσιών.

Τα κορίτσια αναρτούσαν προκλητικές φωτογραφίες στο Facebook, κάτι που έφερε στα πόδια τους πολλά αγόρια και σύντομα και έμπειρους, πλούσιους άντρες.

Τα κορίτσια έγιναν μέλη στο Βakekaincontrii.com, από όπου δύο άνδρες, ένας πρώην αξιωματικός του στρατού και ένας διοργανωτής πάρτι, τις προσέγγισαν, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στο κύκλωμα πορνείας που είχαν στήσει.

Το 15χρονο κορίτσι, γόνος καλής οικογένειας, δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τη μητέρα της και έτσι η μητέρα της άργησε να αντιληφθεί τι συνέβαινε. Ώσπου μια μέρα βρήκε στην ντουλάπα της επώνυμες τσάντες και μεγάλα χρηματικά ποσά και προσέλαβε ιδιωτικό ντέντεκτιβ για να την παρακολουθήσει.

«Ήταν διαφορετική, είχε μεγαλώσει απότομα. Δεν μπορούσα να την κρατήσω στο σπίτι. Περνούσε ολόκληρες ημέρες εκτός σπιτιού και μερικές φορές δεν επέστρεφε ούτε για ύπνο. Δεν ξέρω πού πήγαινε», δήλωσε στην αστυνομία η μητέρα της.

Είχε κινητά τηλέφωνα, πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ, που δεν υπήρχε περίπτωση να είχε αγοράσει μόνη της. Όπως δήλωσε, το κορίτσι την απείλησε πως θα τη σκοτώσει και μάλιστα μια μέρα της επιτέθηκε.

Όπως δήλωσε η γυναίκα, πριν μερικούς μήνες έλαβε δύο ανώνυμες επιστολές που έγραφαν ότι η κόρη της έκανε χρήση κοκαΐνης, την οποία αγόραζε με χρήματα που κέρδιζε από την πορνεία, ενώ στο κινητό της εντοπίστηκαν τηλέφωνα με ονόματα πελατών της.

«Κατήγγειλα την κόρη μου για να τη σώσω, θα ήθ��λα πολύ να φτιάξει η σχέση μας», είπε η γυναίκα.

Η μητέρα του δεύτερου κοριτσιού όμως, αντί να βοηθήσει την κόρη της, την εκμεταλλεύτηκε, ζητώντας της χρήματα και πιέζοντάς τη να εμπλακεί όλο και περισσότερο.

Όταν κλήθηκε από την αστυνομία της Ρώμης, η κόρη της κλαίγοντας φώναξε: «Δεν αντέχω άλλο».

«H Ιταλία έχει γίνει σαν την Ταϊλάνδη», αναφέρει η Yasmin Abo Loha, υπεύθυνη ΜΚΟ.

«Μόνο που εκεί η πορνεία είναι κάτι που γίνεται λόγω της φτώχειας, ενώ εδώ έχει να κάνει περισσότερο με τα χρήματα ή τα ναρκωτικά, ακόμη και σε κοπέλες που δεν έχουν οικονομικά θέματα», ανέφερε ο Franco Ferrarotti, κοινωνιολόγος.