Ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου που ανατράπηκε και συνελήφθη από τον στρατό της χώρας στις αρχές Ιουλίου, σκοπεύει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τη νέα κυβέρνηση και να ζητήσει από τα δικαστήρια να ακυρώσουν το "πραξικόπημα", όπως το χαρακτηρίζει, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του.

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου παραμένει κρατούμενος και κατηγορείται μεταξύ άλλων για "υποκίνηση στη δολοφονία" των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησής του το 2012.

"Ο πρόεδρος σχεδιάζει να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία εναντίον των πραξικοπηματιών και αυτό θα είναι το έργο που θα αναλάβει η ομάδα των συνηγόρων του στο εγγύς μέλλον", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ αλ Νταμάτι, ο επικεφαλής των δικηγόρων που επισκέφθηκαν τον Μόρσι την Δευτέρα στη φυλακή.

"Θα κατατεθούν προσφυγές στον γενικό εισαγγελέα για να δείξουμε ότι όσα συνέβησαν συνιστούν έγκλημα", συνέχισε. Κατόπιν οι συνήγοροι θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας "την ακύρωση των ενεργειών του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι", πρόσθεσε.