Σε τιμή- ρεκόρ των 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων δημοπρατήθηκε το πορτοκαλί διαμάντι 14,82 καρατίων, το μεγαλύτερο του είδους του, από τον οίκο Christie's στη Γενεύη της Ελβετίας.


Η τιμή του ήταν 31,5 εκατομμύρια χωρίς τους φόρους και τα τέλη και συνολικά 35,54 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών. «Πουλήθηκε έναντι ποσού 29 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (31,5 εκατομμύρια δολάρια )», δήλωσε ο διοργανωτής της δημοπρασίας, η οποία διεξήχθη ενώπιον 200 ατόμων σε πολυτελές ξενοδοχείο της Γενεύης.

Ο αγοραστής, είναι ένας άντρας ο οποίος αμέσως μετά την πώληση, εγκατέλειψε το χώρο της δημοπρασίας υπό τα χειροκροτήματα του κοινού. Ο οίκος Christie's δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του. Ούτε το όνομα του προμηθευτή έχει αποκαλυφθεί, αλλά έγινε γνωστό ότι ο πολύτιμος λίθος βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ουόρεν, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie's «τα έγχρωμα διαμάντια είναι πολύ πιο σπάνια από ότι τα λευκά, ειδικά όταν πρόκειται για μπλε, ροζ ή πορτοκαλί διαμάντια».