Μπορεί εσύ στην Ελλάδα να «λιώνεις» στα γυμναστήρια για να διατηρείς άψογη τη φόρμα σου, στις ΗΠΑ όμως κάνουν δίαιτα και παίρνουν αύξηση!

Εταιρίες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού υπόσχονται σε εργαζόμενους που θα μειώσουν το βάρος τους οικονομικά μπόνους ή μειωμένες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία!

«Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 27% των εργοδοτών στις ΗΠΑ δίνουν κίνητρα στους παχύσαρκους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν δείκτη μάζας σώματος άνω του 30 να αδυνατίσουν, με συχνότερο κίνητρο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, το 12% των εργοδοτών επιβάλλει κυρώσεις, δηλαδή επιπλέον φορολόγηση του εργαζομένου με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», εξηγεί ο ειδικός παθολόγος - διατροφολόγος, Γιώργος Πανοτόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής.

Η νέα μορφή ρατσισμού που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να διασχίσει τον Ατλαντικό και να έρθει στη «γηραιά ήπειρο», στρέφεται ενάντια στους παχύσαρκους εργαζόμενους τους οποίους υποχρεώνει να πληρώσουν φόρο πάχους.

Στις ΗΠΑ οι εργοδότες καθιερώνουν «τιμωρίες» και «κίνητρα» στους παχύσαρκους υπαλλήλους, δελεάζοντάς τους με τον τρόπο να χάσουν τα περιττά κιλά και να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος σε υγιή επίπεδα!