​Μόλις δυο δεκαετίες μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ στις ΗΠΑ (1928), αρκετοί γενναίοι και εύποροι Βρετανοί δοκίμαζαν να κατακτήσουν τους αιθέρες, εξασφαλίζοντας μια θέση στην Ιστορία.

Ανάμεσά τους βρισκόταν και μια θαρραλέα γυναίκα που θέλησε να κερδίσει «τα αγόρια» στο δικό τους παιχνίδι.

Η λαίδη Μαίρη Χιθ ήταν, τη δεκαετία του ’20 η πρώτη γυναίκα στη Βρετανία που απέκτησε άδεια χειριστή αεροπλάνου. Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό: ήταν η πρώτη γυναίκα που έπεσε με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος και ακόμα πιο σημαντικό, ήταν η πρώτη πιλότος και από τα δυο φύλα που πέταξε με μικρό αεροσκάφος από τη Νότια Αφρική στη Βρετανία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο μια άλλη πιλότος ξεκίνησε από το Κέιπ Τάουν με στόχο να φθάσει στο Γκούντγουντ του Σάσεξ προκειμένου να επαναλάβει το ταξίδι που έκανε η λαίδη Μαίρη το 1928.

«Το αεροπλάνο μου είναι λίγο μεγαλύτερο και πιο σταθερό από εκείνο με το οποίο πέταξε η λαίδη Χιθ, όμως τα πάντα γίνονται χειροκίνητα», εξηγεί στην εφημερίδα «Ιντιπέντεντ ον Σάντεϊ», η Τρέισι Κέρτις-Τέιλορ, μιλώντας για το παλαιό Μπόινγκ Στίρμαν διπλανό αεροσκάφος της.

Ακολουθώντας το δρομολόγιο της λαίδης Χιθ, η Τρέισι Κέρτις-Τέιλορ απογειώθηκε από το Κέιπ Τάουν το περασμένο Σάββατο, έπειτα από μια τελετή στην οποία παρέστη η Ζάρα Φίλιπς, εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ, τις ευχές της οποίας μετέφερε στην Τρέισι.

Το αεροσκάφος της, «Το πνεύμα της Άρτεμης», έχει τελική ταχύτητα 153 χλμ. την ώρα, το ανώτατο ύψος που μπορεί να φτάσει είναι τα τρία χλμ. και η απόσταση που μπορεί να καλύπτει σε κάθε πτήση είναι μόλις 700 χιλιόμετρα.