​Η Ζάνγκ Ξ��ν υπήρξε ένα μάλλον τυπικό κορίτσι στην Κίνα του Μεγάλου Τιμον��έρη, Μάο Τσετούνγκ.

Άστεγη από τα εννιά της χρόνια, αναγκασμένη να δουλεύει ως και 12 ώρες σε βιοτεχνίες στα χρόνια της εφηβείας της, έφτασε στα 20 της να προμηθευτεί – άγνωστο πως – ένα εισιτήριο για το Λονδίνο κι ένα διαβατήριο για να γίνει σήμερα «η βασίλισσα των ουρανοξυστών», όπως την αποκαλούν.

Τα γεγονότα που μεσολάβησαν στο μεταξύ είναι θολά. Η Ξιν με την άφιξη της στην βρετανική πρωτεύουσα, κατάφερε να εξασφαλίσει υποτροφία και χορηγίες που της επέτρεψαν να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και στη συνέχεια στο Κέμπριτζ από το οποίο αποφοίτησε με μάστερ στα Οικονομικά.

Στα 45 της χρόνια, η Ζάνγκ Ξιν είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες, όχι μόνο της Κίνας, αλλά όλου του πλανήτη, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 2 δισ. δολάρια, χάρη στην εταιρία διαχείρισης ακινήτων την οποία ίδρυσε μαζί με το σύζυγο της. Το προσωνύμιο “βασίλισσα των ουρανοξυστών” το απέκτησε χάρη στο τελευταίο της επίτευγμα στη περιοχή του SOHO. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη με χαλύβδινο σκελετό και πράσινο γυαλί.

Παρά την μεγάλη περιουσία της, η Ξιν παραμένει απλή στην εμφάνιση της, χωρίς εξεζητημένα ρούχα ή κοσμήματα ενώ όταν ταξιδεύει προτιμά πάντα την οικονομική θέση.