Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, είναι ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος εκλέχθηκε με εξαιρετική ευκολία
με ποσοστό 72,8% έναντι 24,9% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζότζεφ Λότα.

Ο νέος δήμαρχος θα ορκιστεί και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2014, διαδεχόμενος τον Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο τα τελευταία τρία χρόνια, υπηρέτησε στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ παλαιότερα υπήρξε σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία για τη Γερουσία.

187050330.jpg
Ωστόσο, η πολυτάραχη προσωπική ζωή του έχει απασχολήσει εδώ και καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο πανύψηλος δήμαρχος ο οποίος έχει ύψος 1,95 είναι παντρεμένος με μια Αφροαμερικανίδα ακτιβίστρια- ποιήτρια και πρώην λεσβία. Η Τσιρλέιν Μακρέι είναι έξι χρόνια μεγαλύτερή του και ήταν η μάνατζερ της προεκλογικής του εκστρατείας.

bill-de-blasio-celebrates-mayoral-victory.jpg
Ο γιος του από την άλλη έχει γίνει διάσημος χάρη στο… πυκνό άφρο μαλλί του.

186973725.jpg
Επίσης, πρόσφατα οι New York Times, αποκάλυψαν ότι ο Ντι Μπλάζιο υπήρξε υποστηρικτής της επανάστασης των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, την οποία είχε επισκεφθεί το 1988, σε ηλικία 26 ετών, και είχε διανείμει επί δέκα ημέρες τρόφιμα και φάρμακα.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι σίγουρη θεωρείται και η νίκη του Ελληνοαμερικανού, με καταγωγή από την Κύπρο, Κώστα Κωνσταντινίδη, υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, για θέση
στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας. Ο Κωνσταντινίδης θα είναι ο πρώτος ομογενής που θα γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης.