Σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD.

Για την ακρίβεια, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει σχηματισμό κυβέρνησης και ορκωμοσία Καγκελαρίου, η οποία πιθανότατα θα είναι εκ νέου η 'Ανγκελα Μέρκελ , το διάστημα 16-20 Δεκεμβρίου.

Για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες κατά τις οποίες θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων τα μέλη του SPD, τα οποία από τις 6 ως τις 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, ενώ η καταμέτρηση θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, παρουσία συμβολαιογράφου, στο Βερολίνο.

Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα θα πρέπει να ψηφίσει το 20% των 470.000 μελών του κόμματος. Για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης των μελών του SPD, ενώ η προγραμματική συμφωνία, όταν καταρτισθεί, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.