Σε ένα ζήτημα που ταλάνιζε την Κομισιόν χρόνια κατάφεραν να καταλήξουν τα μέλη της. Δηλαδή, κατάφεραν να αποφασίσουν πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουν στο... wc τους οι ευρωπαίοι πολίτες!

Σύμφωνα με την απόφαση - δεν είναι χιούμορ αλλά πραγματική - οι πολίτες της Ε.Ε. πρέπει να ρυθμίσουν τα καζανάκια τους ώστε να καταναλώνουν μάξιμουμ πέντε λίτρα νερού. Μικρότερη ποσότητα δικαιούνται για τα καζανάκια των ουρητηρίων, όπου μπορούν να καταναλώνουν μέχρι ένα λίτρο νερού το πολύ.

Σύμφωνα μάλιστα με την Κομισιόν, η απόφαση για τη θέσπιση νέων κανόνων ήταν αναγκαία, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη διαφορά στην ποσότητα νερού που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι στα καζανάκια τους, με τη Μ. Βρετανία να καταναλώνει 1.125 κυβικά μέτρα νερού ετησίως, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 1. 074 και τους Γερμανούς τρίτους με 1.021 κυβικά μέτρα.

Τώρα, άδικο θα έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, που εν μέσω οικονομικής κρίσης βλέπουν την Ε.Ε. να ασχολείται με τα καζανάκια, αν πουν στην Κομισιόν : « βρε, δεν μας… πάτε στο WC;» .