Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Γαλλία η ιδέα της ποινικοποίησης της πορνικής πελατείας.
Το δικαίωμα στον αγοραίο έρωτα απειλείται από πρόταση νόμου που κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου στο γαλλικό κοινοβούλιο από την σοσιαλίστρια βουλευτή Μο��τ Ολιβιέ και προβλέπει την ποινική δίωξη των πελατών ιερόδουλων.

Αυτό προκάλεσε την οργή 343 τακτικών πελατών ιερόδουλων, οι οποίοι συνέταξαν και υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας διεκδικώντας την προάσπιση του δικαιώματός τους να απολαμβάνουν τον αγοραίο έρωτα.

Η φράση «Κάτω τα χέρια από την πόρνη μου», διατρανώνει κατά λέξη το μανιφέστο των 343 - που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα στο μηνιαίο περιοδικό Causeur - αποσπάσματα του οποίου παραθέτει δημοσίευμα της γαλλικής Libération:

«Ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, ελευθέριοι ή μονογαμικοί, πιστοί ή άπιστοι, είμαστε πάνω απ' όλα άνθρωποι... Είμαστε οι απελπισμένοι, οι διεστραμμένοι και οι ψυχοπαθείς, όπως μας περιγράφουν οι θιασώτες μιας ιδεολογίας της καταπίεσης που έχει περιβληθεί το μανδύα του φεμινιστικού αγώνα... Αρνούμαστε οι επιθυμίες και οι απολαύσεις μας να υπαγορεύονται από κανόνες που ορίζουν βουλευτές... Σήμερα απαγορεύουν την πορνεία, αύριο θα έρθει η σειρά της πορνογραφίας και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον... Εντούτοις, καταδικάζουμε τη σεξουαλική πράξη δίχως τη συναίνεση του έτερου εμπλεκόμενου ατόμου, καταδικάζουμε τη βία και το εμπόριο σάρκας».

Το άρθρο της Liberation σημειώνει ότι το «Μανιφέστο των 343 πελατών» θυμίζει έντονα το ιστορικό μανιφέστο που είχαν συντάξει το 1971 και υπογράψει 343 αυτοαποκαλούμενες «τσούλες» [«salopes»], με επικεφαλής την Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Το εν λόγω μανιφέστο είχε τότε δημοσιευτεί στον Nouvel Observateur προς υπεράσπιση του δικα��ώματος των γυναικών στην άμβλωση.