Ερωμένη του καπετάνιου του Costa Concordia ήταν τελικά η νεαρή μολδαβή χορεύτρια η οποία βρισκόταν στην γέφυρα του μοιραίου κρουαζιερ��πλοιου όταν το σκάφος χτύπησε σε βράχια τον Ιανουάριο του 2012 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άτομα.

Το παραδέχθηκε η ίδια η Ντομνίκα Σεμορτάν ενώπιον του ιταλικού δικαστηρίου.

Μιλώντας στο δικαστήριο την Τρίτη, η νεαρή χορεύτρια είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αν είχε σχέση με τον Φρανσέσκο Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες. Η συγκεκριμένη ομολογία της θεωρείται ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στη δίκη, καθώς δημιουργεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία της κατάθεσής της, η οποία ήταν ευνοϊκή για τον καπετάνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή της, η Σεμορτάν είχε περιγράψει τον Σκετίνο ως «ήρωα», λέγοντας ότι του αξίζει ευγνωμοσύνη επειδή κατάφερε να φέρει το σκάφος πιο κοντά στην ακτή αντ�� να το αφήσει να βυθιστεί στα ανοιχτά.

Η Σεμορτάν έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, καθώς το μοιραίο βράδυ είχε δειπνήσει με τον καπετάνιο, πριν την προσκαλέσει στη γέφυρα του σκάφους, ενώ το κρουαζιερόπλοιο περνούσε κοντά από το νησάκι Τζίγκλιο. Όπως ανέφερε η ίδια, είχε εργαστεί για την εταιρεία που διαχειριζόταν το Costa Concordia για περίπου τρεις εβδομάδες τον Δεκέμβριο του 2011, και είχε συναντήσει τον καπετάνιο σε προηγούμενη κρουαζιέρα.