Δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε ο Μπαράκ Ομπάμα τα περί της παρακολούθησης του κινητού της Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο τηλεοπτικό δίκτυο Fusion του ομίλου ABC.

«Οι επιχειρήσεις εθνικής ασφαλείας γενικώς έχουν ένα σκοπό κι αυτός είναι να καταστήσουν βέβαιο ότι ο αμερικανικός λαός είναι ασφαλής και πως παίρνω καλές αποφάσεις και είμαι ο τελικός χρήστης όλων των πληροφοριών που συγκεντρώνουν» είπε.

Εμμέσως πάντως ο πρόεδρος Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με τις παρακολουθήσεις αυτές που φέρεται να έκανε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας.

"Τους δίνουμε πολιτικής φύσεως οδηγίες. Αλλά αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι πως οι ικανότητές τους εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται. Για αυτό προχώρησα σε επανεξέταση των δραστηριοτήτων αυτών για να είμαι βέβαιος ότι αυτό που είναι ικανές να κάνουν δεν συμπίπτει απαραίτητα με αυτό που πρέπει να κάνουν" δήλωσε.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη κορυφώνεται η κρίση εμπιστοσύνης και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχουν γίνει στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

«Η παρακολούθηση του τηλεφώνου της Μέρκελ άνοιξε τα μάτια πολλών. Έδειξε ότι χρειαζόμαστε καθαρούς κανόνες για το τι οι υπηρεσίες πληροφοριών επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνουν»

Σήμερα εξάλλου δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου αναφέρουν ότι και η Ρωσία είχε αποπειραθεί να κατασκοπεύσει τις άλλες χώρες-μέλη της Ομάδας των Είκοσι (G20) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο μήνα.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...