Η καταιγίδα Κρίστιαν στη Βόρεια Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δεκαπέντε ανθρώπους. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως και 170 χλμ/ώρα ενώ άφησαν στο πέρασμά τους μεγάλες καταστροφές.

Χάος έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στη Βρετανία, η οποία πλήττεται περισσότερο από όλες τις χώρες της βόρειας Ευρώπης από την χειρότερη κακοκαιρία της τελευταίας δεκαετίας.

Κορμοί δέντρων έπεσαν στην μέση του δρόμου, αυτοκίνητα και φορτηγά αναποδογύρισαν ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να φτάσουν στο με��ρό και έπεφταν κάτω.

6 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Επίσης έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ ένα 14χρονο αγόρι στο Σάσεξ αγνοείται. Την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Μεταξύ των νεκρών είναι και μια 17χρονη που σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στην τροχοβίλα την ώρα που κοιμόταν.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δύο νεκροί στη Γαλλία

Η καταιγίδα Κρίστιαν έπληξε τις ακτές της Νότιας Γαλλίας. Τα κύματα παρέσυραν μία 47χρονη στο Μπελ-Ιλ και το πτώμα της βρέθηκε σε μια παραλία μερικές ώρες αργότερα.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζω�� του ενώ 75.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα .

Καταστροφές στη Κοπεγχάγη

Στην Κοπεγχάγη έχουν καταγραφεί ταχύτητες ανέμων 194 χλμ/ώρα και στο γερμανικό Χέλγκολαντ 191 χλμ/ώρα -επίπεδα ρεκόρ.

Οι συγκοινωνίες έχουν σχεδόν παγώσει. Ήδη από τη Δευτέρα ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, ενώ από το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει να καταγράφονται προβλήματα στις χερσαίες συγκοινωνίες και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ένας άντρας σκοτώθηκε από πτώση τούβλου στο κεφάλι του.

Τον θάνατο βρήκαν επίσης 6 άνθρωποι στην Γερμανία και ένας στην Ολλανδία.