Η μάχη με τον καρκίνο είναι κάτι που ακούμε συχνά, αλλά δεν βλέπουμε… Ο φωτογράφος Angelo Merino αποφάσισε να «ξορκίσει το κακό» απαθανατίζοντας τον αγώνα που έδωσε η γυναίκα του Τζένιφερ… Από την αρχή μέχρι το τέλος.

1ap.jpg

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο προσωπικό του blog. Το παράξενο είναι ότι εκτός από την θλίψη που προκαλούν αυτές οι φωτογραφίες, γιατί αυτή η γυναίκα έχει φύγει από τη ζωή, προκαλούν και… χαμόγελο.

111.jpg

Η δίψα της για ζωή και η ελπίδα δίνουν μια νότα αισιοδοξίας.

2a.jpg

Ο Angelo Merino συνόδευσε αυτές τις φωτογραφίες με το ακόλουθο κείμενο…

«Δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου προτιμά να μη συζητά αυτές τις πραγματικότητες. Ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται γενικά κι αόριστα για μια εμπειρία που αν επιβιώσεις, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Όμως η κανονικότητα δεν υφίσταται στα χωρικά ύδατα του καρκίνου. Αυτοί που πάσχουν, πρέπει να καθορίζουν μια νέα πραγματικότητα κάθε μέρα. Πως μπορούν όμως να καταλάβουν αυτό που ζούσαμε κάθε μέρα; Οι φωτογραφίες μου δείχνουν αυτή την “συμβίωση”. Δείχνουν τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, τον φόβο, την θλίψη και την ελπίδα που η Τζένιφερ είχε να αντιμετωπίσει ενώ πάλευε με την ασθένεια. Το σημαντικότερο όμως από όλα: αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν την αγάπη μας».

31.jpg

41p.jpg

pk.jpg
81.jpg


telos.jpg