«Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας, αλλά… ». Ακάθεκτοι στην απόφαση τους να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία εμφανίζονται οι Αμερικανοί.

Μετά την απόφαση των Βρετανών βουλευτών να μην στηρίξουν την επίθεση ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ, σε δηλώσεις του από τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το CNN, επεσήμανε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην απόφαση να πραγματοποιήσουν μονομερή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Κάιτλιν Χέιντεν δήλωσε πως «Οι αποφάσεις του προέδρου Ομπάμα θα ληφθούν με γνώμονα τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ ανώτα��ος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πώς «η μονομερής επέμβαση είναι πλέον μια σοβαρή πιθανότητα».

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ανέπτυξε αντιπυραυλικά συστήματα στο Τελ Αβίβ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει ότι το Ισραήλ ανέπτυξε αντιπυραυλικά συστήματα για την περίπτωση που υπάρξει ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Παρά τη μικρή ανάμιξη του Ισραήλ στο θέμα της Συρίας, αποφασίσαμε να αναπτύξουν συστοιχίες του (αντιπυραυλικού συστήματος) Σιδερένιος Θόλος καθώς και άλλα συστήματα αναχαίτισης», είπε ο Νετανιάχου.