«Ραγίζει» καρδιές το νέο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει μία μητέρα στη Συρία να αποχαιρετά το παιδί της το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, όπως και εκατοντάδες άλλα παιδιά, μετά την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο από τις δυνάμεις του Άσαντ σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Η τραγική μητέρα το κρατάει αγκαλιά για τελευταία φορά και στη συνέχεια με βαριά καρδιά αποφασίζει να το αφήσει δίπλα στα άλλα νεκρά παιδιά σκεπάζοντάς το με ένα σεντόνι.

Να «ριχτεί φως» στις καταγγελίες για χημικά όπλα στη Συρία καλεί το ΣΑ

Την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα είναι σοκαρισμένη μετά τις καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης για χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό από το καθεστώς Άσαντ. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν σε έκτακτη συνεδρίαση να «ριχτεί φως» στις καταγγελίες, ωστόσο δεν εξέδωσαν -λόγω της αντίθεσης Ρωσίας και Κίνας- κοινή δήλωση που να καλεί ξεκάθαρα στην άμεση διενέργεια έρευνας από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Συρία.

Πάνω από 1.300 νεκροί

Η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για περισσότερους από 1.300 νεκρούς -μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά- αριθμός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.