​Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο τράπεζας η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από το αξίωμα αυτό.

Ο 64χρονος Γάλλος διορίστηκε ένα από 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής αυτής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του πιστωτικού αυτού ιδρύματος.

Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν μια καμαριέρα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε κ��ταγγείλει ότι την βίασε.

Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ένα ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Η υπόθεση όμως είχε εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, που τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.