«Βελτιώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας» αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η νοτιοαφρικάνικη Προεδρία.

«Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά έχει σταθεροποιηθεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Oμπάμα: Ο Μαντέλα είναι ένας ήρωας για τον κόσμο


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από την Ντακάρ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε τρεις χώρες της Αφρικής, ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια του Νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, και επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να επισκεφθεί την Νότια Αφρική τις ερχόμενες ημέρες.

Αν ο Μαντέλα πεθάνει, η κληρονομιά του θα μείνει στους αιώνες, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

"Πιστεύω ότι είναι ένας ήρωας για τον κόσμο και, αν και όταν εγκαταλείψει αυτήν τη γη (...), ξέρουμε όλοι, πιστεύω, ότι η κληρονομι�� του είναι από αυτές που θα μείνουν στους αιώνες", σημείωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ.

Κόρη Μαντέλα: Όλα μπορεί να συμβούν από την μία στιγμή στην άλλη

Η πρωτότοκη κόρη του Νέλσον Μαντέλα, Μακαζίουε, δήλωσε σήμερα ότι ο πατέρας της είναι "σε πολύ κρίσιμη κατάσταση" και ότι "όλα μπορεί να συμβούν από την μία στιγμή στην άλλη". Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιο πρόσωπο από την οικογένεια Μαντέλα αναφέρεται δημοσίως στην πιθανότητα να χαθεί ο ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, παγκόσμιο σύμβολο της συμφιλίωσης και πατέρας της νοτιοαφρικανικής δημοκρατίας.