​Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησαν οι ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας εναντίoν των διαδηλωτών γύρω από το στάδιο της πόλης Φορταλέζα, πριν ξεκινήσει ο αγώνας για το Confederations Cup.

Καθώς προχωρούσαν οι διαδηλωτές προς την γέφυρα που συνδέει τις πόλεις Νιτερόι και Ρίο, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να τους απομακρύνουν.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στο Σάο Πάλο. Η αστυνομία συνέλαβε 63 άτομα έπειτα από την πυρπόληση ενός αστυνομικού τμήματος. Οι τραυματίες ήταν δεκάδες

Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν απλά η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Οι Βραζιλιάνοι είναι οργισμένοι .Η ζωή τους δεν είναι σάμπα, καφές και παραλία όπως γράφει σε μία επιστολή του ένας κάτοικος του Μπέλο Οριζοντε:

«Ναι μιλάω σε εσένα που ακούς Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Ή μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Τζανέιρο ή μάλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς».

Μετά από το έντονο κύμα αντιδράσεων, οι δύο μεγάλες πόλεις Σάο Πάολο και Ρίο Ντε Τζανέιρο ανακάλεσαν την αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα.