Το ποτήρι ξεχείλισε για τους γονείς στη Βοσνία, που εδώ και πέντε μήνες, όσοι γεννούν παιδιά δεν μπορ��ύν να τα εγγράψουν στα δημοτολόγια, λόγω διαφωνιών στο κοινοβούλιο μεταξύ των κοινοτήτων (Μουσουλμάνοι, Σέρβοι και Κροάτες) για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εγγραφή!

Γι' αυτό και προχώρησαν σε αποκλεισμό όλου του οικοδομικού τετραγώνου, όπου βρίσκεται και το κτίριο "Φιλίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κι Ελλάδας", όπως κι άλλοι διεθνείς οργανισμοί.

Εκτός των βουλευτών εγκλωβίστηκαν και 350 ξένοι υπήκοοι, οικονομικοί παράγοντες και τραπεζίτες, αφού βρισκόταν σ' εξέλιξη από το πρωί συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Ταμείου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση από την ιστορία της μικρής Μπέλμα ενός βρέφους, που πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία για εγχείρηση και είναι αδύνατον, αφού δεν είναι πουθενά καταχωρημένο και είναι σαν να μην έχει γεννηθεί.

«Ζητήσαμε ένα αριθμό δημοτολογίου από το δήμο μας, αλλά είπαν στο σύζυγό μου ότι δεν μπορούσαν να τον εκδώσουν. Του είπαν πως ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα» λέει η Φατιμά Ιμπρίσεβιτς μητέρα της Μπέλμα.

Οι εκπρόσωποι Σέρβων, Κροατών και Μουσουλμάνων αδυνατούν να βρουν συνισταμένη ως προς το πως θα ��ναγράφονται τα 13 γράμματα και ψηφία του δημοτολογίου, που θα προσδιορίζουν την περιοχή γέννησης, άρα και την καταγωγή.