Από το απόγευμα της Δευτ��ρας άρχισε να συγκεντρώνεται και πάλι πλήθος διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η εστία των διαδηλ��σεων μετακινήθηκε βορειότερα στο Μπεσίκτας, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Ερντογάν.

Κάνοντας χρήση δακρυγόνων η αστυνομία επιχείρησε και πάλι αργά τη Δευτέρα, να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Μπεσίκτας.

130602-turkey-hmed-5p.photoblog600.jpg
Τζαμιά, καταστήματα και κτίρια ενός πανεπιστημίου έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια νοσοκομεία για όσους τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις.

Επεισόδια καταγράφηκαν όμως και στην Άγκυρα. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα κατά μαθητών Λυκείων που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (KESK) κατεβαίνει την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 και 5 Ιουνίου, σε προειδοποιητική απεργία διαμαρτυρόμενη για την καταστολή. Το αριστερό συνδικάτο, που έχει 240.000 μέλη σε 11 ενώσεις, μιλά ανοιχτά για κρατική τρομοκρατία και για την εχθρότητα του κόμματος AKP έναντι της δημοκρατίας.