​Τραγικό τέλος είχαν τελικά δύο αδέλφια, που είχαν εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες στην Ολλανδία. Ο 9χρονος Ρούμπεν και ο 7χρονος Τζούλιαν εντοπίστηκαν νεκροί το μεσημέρι της Κυριακής σε μικρή σήραγγα που ενώνει δύο τάφρους με νερό, πολύ κοντά στο σημείο που αυτοκτόνησε ο πατέρας τους, χωρίς ωστόσο να έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου τους.

Τα ίχνη των παι��ιών είχαν χαθεί στις 6 Μαΐου όταν, έμεναν με τον πατέρα τους Γερούν Ντένις, 38 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου. Ο άνδρας είχε αυτοκτονήσει μέσα στο αυτοκίνητό του σε εθνικό πάρκο της κεντρικής Ολλανδίας.

«Ο εντοπισμός (των πτωμάτων) διέλυσε κάθε ελπίδα που υπήρχε», δήλωσε ο Κους Γιάνσεν, δήμαρχος του Ζέιστ, της πόλης στην οποία ζούσαν τα δύο παιδιά.

Εκατοντάδες εθελοντές «χτένιζαν» εδώ και δύο βδομάδες την περιοχή για τον εντοπισμό των δύο αγοριών. Την Κυριακή, αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από ορισμένες περιοχές στην κεντρική Ολλανδία, ενώ και δύτες ερεύνησαν τις κοντινές λίμνες.

ANP-23396086.jpg

«Δεν γνωρίζουμε αν ο πατέρας τους έκρυψε τα πτώματα εκεί ή αν βρέθηκαν στο σημείο με κάποιο άλλο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο Ρούμπεν και ο Τζούλιαν ζούσαν με τη μητέρα τους, μετά το διαζύγιο των γονιών τους το 2008.

Η αστυνομία είχε ανακρίνει παλαιότερα τον πατέρα, θεωρώντας τον ύποπτο για άσκηση βίας εναντίον των παιδιών του. Πρόσφατα, με δικαστική απόφαση, είχε περιοριστεί το δικαίωμά του να βλέπει τα δύο αγόρια.

Ο Ντένις είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πως θα έκανε σύντομες διακοπές με τα παιδιά του στο Λουξεμβούργο.

Ο πατέρας άφησε αποχαιρετιστήρια επιστολή, στην οποία όμως δεν ανέφερε τους γιους του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.