Τέσσερις ανθρακωρύχοι διασώθηκαν και δύο έχασαν τη ζωή τους, μετά από κατάρρευση οροφής σήραγγας σε ένα ορυχείο στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία την Τετάρτη.

Περίπου 40 εργάτες ήταν σε ένα υπόγειο χώρο συγκέντρωσης, όταν κατέρρευσε η οροφή σε αυτό το ορυχείο, το οποίο λειτουργεί υπό τις οδηγίες της Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc, μιας εταιρείας της Ινδονησίας, αλλά με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από αυτούς έχουν απεγκλωβιστεί έξι ά��θρωποι και καταβάλλονται προσπάθειες από σωστικά συνεργεία να ανασυρθούν και οι υπόλοιποι εργάτες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιδιοκτησία του ορυχείου και μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ομάδες διάσωσης της Freeport έχουν βγάλει έξι από τα 37 άτομα, που πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένα στην σήραγγα» ανακοίνωσε η εταιρεία. «Τέσσερις επέζησαν και δύο έχασαν τη ζωή τους», σημειώνεται επίσης στη σχετική δήλωση.

Ένας εκπρόσωπος εργατικού συνδικάτου δήλωσε όμως ότι τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.