​Διαρροή μολυσμένου ύδατος εντοπίστηκε γύρω από τη δεξαμενή 1 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά τον εντοπισμό μολυσμένου ύδατος γύρω από τις δεξαμενές 2 και 3, ανακοίνωσε η Tepco.

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποια είναι αιτία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μασαγιούκι Όνο, σύμφωνα με τον οποίο, οι αιτίες θα μπορούσαν να είναι πολλές.

«Δεν μπορούμε ν' αρνηθούμε το γεγονός ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη μας στις υπόγειες δεξαμενές. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε όλο το μολυσμένο νερό σε υπέργειες δεξαμενές, εάν επιλέξουμε να μη χρησιμοποιήσουμε τις υπόγειες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε», τόνισε ο Όνο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ναομί Χιρόζε και ο αντιπρόεδρος Ζένγκο Αϊζάουα θα μεταβούν εντός της ημέρας στο σταθμό της Φουκουσίμα για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση και ν΄ αποφασίσουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η Tepco ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι 120.000 λίτρα μολυσμένου ύδατος διέρρευσαν από τις ιδίου τύπου δεξαμενές 2 και 3. Συνολικά, υπάρχει διαρροή σε τρεις από τις συνολικά επτά δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύσουν άκρως ραδιενεργό ύδωρ, το οποίο προέρχεται από την ψύξη αντιδραστήρων.