​Με άγριες διαθέσεις παρουσιάστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του για τη Συρία. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν εάν και κατά πόσον ��ρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ θα λογοδοτήσει σε περίπτωση που χρησιμοποιήθηκαν αυτά.

Ο Ομπάμα τόνισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Έχουμε ήδη καταστήσει σαφές ότι η χρήση χημικών όπλων κατά του συριακού λαού θα είναι ένα σοβαρό, τραγικό λάθος. Το καθεστώς Άσαντ πρέπει να καταλάβει ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνο για τη χρήση των χημικών όπλων ή την μεταβίβασή τους στους τρομοκράτες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας και μετά το 2017, λέγοντας ότι ΗΠΑ και Ισραήλ θα ξεκινήσουν σύντομα συνομιλίες. Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι η αμερικανική χρηματοδότηση του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος, που κατασκευάζεται από το Ισραήλ, δεν θα διακοπεί.

Για το Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «δεν έχει χυθεί άπλετο φως» σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις των συμμάχων για την κατάσταση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας αυτής.