​Η αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη στη Γαλλία, δύο άνδρες οι οποίοι φέρονται πως είναι μέλη της αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ονόματι Οϊέρ Ιμπαργκουρέν Σαρασόλα, όταν συνελήφθη κουβα��ούσε επάνω του ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών. Ο συλληφθείς βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της ΕΤΑ, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο του 2011.

Ο Σαρασόλα είχε συλληφθεί το 2009 για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες που διέπραξε η βασκική οργάνωση νεολαίας Segi ενώ το Νοέμβριο του 2010 αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 18.000 ευρώ και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Μόντσο Αρκάιζ Βαρέα Ετσεβαρία, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με την οργάνωση Segi της Παμπλόνας. Οι δύο καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στο Μουλέν-σιρ-Ιζέρ της κεντρικής Γαλλίας σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή συνελήφθησαν λίγο πριν από το μεσημέρι ενώ έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο της περιοχής. Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους οργανώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας της Γαλλίας, παρουσία και Ισπανών αστυνομικών. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ερεύνησαν τόσο το όχημα με το οποίο κυκλοφορούσαν οι δύο άνδρες όσο και το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.