​Ο απερχόμενος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, είναι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αρμενία. Ωστόσο, ο κύριος αντίπαλός του Ραφί Χοβανισιάν, τονίζει ότι εκείνος είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών, υποστηρίζοντας πως υπήρξε μαζική νοθεία!

Ο 59χρονος Σαρκισιάν, κέρδισε το 65,27% των ψήφων έναντι 30,37% για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

«Αυτή ήταν η καλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της ανεξάρτητης Αρμενίας. Αυτό δείχνει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μη αναστρέψιμες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο οποίο ηγείται ο Σερζ Σαρκισιάν.

Ο Ραφί Χοβανισιάν αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών και καλώντας το Σαρκισιάν να παραδεχτεί την ήττα του. Ο εκπρόσωπος του Χοβανισιάν, κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία ως «ντροπή που χαρακτηρίστηκε από ένα τεράστιο ποσοστό απάτης» και κάλεσε σε διαδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.

Το 2008, η νίκη του Σαρκισιάν στις προεδρικές εκλογές, επίσης αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση, προκάλεσε διαμαρτυρίες που εξελίχτηκαν σε συγκρούσεις με 10 νεκρούς.